Stress & burn-out coaching

 • Wil je weer met energie aan de slag?
 • Ben je veel aan het piekeren?
 • Ervaar je een disbalans van draaglast en draagkracht?
 • Voel je je uitgeput, overspannen of heb je een burn-out?

Een burn-out “opbouwen” door chronische stress duurt vaak jaren – in elk geval meer dan één jaar. We staan stil bij hoe jij stress op dit moment ervaart in je leven. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en waarom jij dat als stressvol ervaart. We gaan direct aan de slag met herstel van energie. Maar vooral kijken we richting de toekomst en wat je nodig hebt om weer in balans te kunnen functioneren. Mijn werkwijze wordt door cliënten omschreven als verhelderend, ondersteunend en empathisch.

Wat kun je verwachten?

In het kennismakingsgesprek bespreken we je wensen en behoeftes ten aanzien van het traject en maak ik voor jou een persoonlijk plan van aanpak. We bespreken wat we gaan doen, hoe we dat gaan doen en wanneer we dat gaan doen. Zorgvuldigheid is voor mij het uitgangspunt in begeleiding. We gaan daarom pas van start nadat jij een diagnose of advies hebt gekregen van je huisarts en-/of bedrijfsarts.

  In mijn aanpak werk ik met een acht-stappenplan. Het plan kan per persoon afwijken qua volgorde en bepaalde stappen kunnen voor jou niet nodig zijn.

 1. Oriëntatie: wat is jouw vraag en hoe lang ervaar jij al stress gerelateerde klachten;
 2. Eerste analyse van stressklachten en stressbronnen;
 3. Herstellen van energie en fysieke conditie (rust en ontspanningstechnieken);
 4. Omgaan met stress en emoties;
 5. Versterken van je competenties. Bijvoorbeeld: het bewaken van grenzen, versterken van zelfvertrouwen, assertiviteit, plannen, prioriteiten stellen;
 6. Levensmissie, talenten en drijfveren;
 7. Match van je sociale omgeving met je werk: welke aanpassingen zijn nodig binnen het werk, in je privé-werkverdeling of in je sociale contacten;
 8. Werkhervatting, terugvalpreventie & follow-up

Alle stappen plannen we in goed overleg met elkaar.
De gesprekken vinden in de praktijk in Goirle plaats of op een samen te bepalen locatie en duren één tot anderhalf uur. Vanzelfsprekend kunnen de gesprekken ook op afstand, middels e-coaching plaatsvinden.

Wandelend gecoacht worden

Coaching en wandelen gaan goed samen. Door te wandelen leg je verbinding tussen je hoofd en je lichaam, wat je helpt om meer rust te krijgen in je hoofd. Hierdoor kom je sneller tot (nieuwe) inzichten en ben je letterlijk en figuurlijk in beweging. Zo krijg jij duidelijkheid over je te nemen vervolgstap(pen).
De wandeling is individueel en duurt maximaal 1,5 uur. Locatie: de Regte Heide in Goirle/Riel. Dit is een mooi wandelgebied op 10 minuten loopafstand van de praktijk. Of op verzoek een andere plek in de natuur.

Kwaliteit

Ik ben actief lid van de VESB (vereniging van erkende stress & burn-out coaches). Mijn trajecten voer ik uit volgens de richtlijnen van deze vereniging en maak gebruik van evidence based methodieken.